HÍREK

ebosszeir

Felhívás ebösszeírásra!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. tv. 42/B. § (1) bekezdése alapján Maroslele Községi Önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel,

2024. május 21. napjától – 2024. június 20. napjáig

terjedő időszakban MAROSLELE közigazgatási területén tartott ebek vonatkozásában ebösszeírást végez.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik, ezért felhívjuk a figyelmet, hogy a formanyomtatvány beszerzése az ebtulajdonos/ebtartó kötelessége. Több eb esetén ebenként külön bejelentőlapot kell kitölteni.

A formanyomtatvány beszerezhető a

  • Polgármesteri Hivatalban (6921 Maroslele, Szabadság tér 1.),
  • továbbá letölthető az önkormányzat honlapjáról Erre a linkre kattintva: eb_bejelento

  • és elérhető az E-önkormányzati portálon is (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap oldalon – Maroslele település, majd az ebnyilvántartás ügytípus kiválasztását követően az „Ebösszeíró adatlap”).

Az ebtulajdonosok, ebtartók a nyomtatványt kötelesek teljes körűen kitölteni és az ebösszeírási időszak lejártáig, azaz legkésőbb 2024. június 20. napjáig a Polgármesteri Hivatalhoz visszajuttatni

  • a Polgármesteri Hivatalban történő személyes leadással vagy bedobhatják a folyosón kihelyezett gyűjtődobozba,
  • postai úton a Maroslelei Polgármesteri Hivatalnak címezve (6921 Maroslele, Szabadság tér 1.)
  • ügyfélkapus bejelentkezéssel az E-önkormányzati portálon az Ebösszeíró adatlap közvetlen beküldésével.

A mikrochippel ellátott és az állatorvosnál bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a korábbi évek ebösszeírásai alkalmával már bejelentett ebeket is be kell jelenteni!

Felhívom figyelmüket, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után.

Dr. Dóka Tímea jegyző

Letölthető nyomtatvány: eb_bejelento

hirdetmény_979_3_községizárlat1 hirdetmény_979_3_községizárlat2hirdetmény_979_3_községizárlat3hirdetmény_979_3_községizárlat4

rrf_logo-1

Mi az a Gondosóra program?

A Gondosóra program Magyarország Kormánya által elindított ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat.

A Gondosóra program, egy 0–24 órás Diszpécserszolgálat és a kontaktszemélyek (családtag, szomszéd, vagy barát, vagy akár opcionálisan szociális gondozó) bevonásával működő, Európában egyedülálló program. Mérföldkőnek és jelentős támogatásnak számít az idősgondozás területén: nagy segítséget jelent nemcsak azoknak, akik használják az eszközt, hanem biztonságot és megnyugvást nyújt a felhasználó családjának, szeretteinek, hozzátartozóinak is, tudva, hogy a segítség és a biztonság egy gombnyomásra elérhető.

A Gondosóra programban megvalósuló szolgáltatás és a jelzőeszköz INGYENES, Magyarország minden településén hozzáférhető a hét minden napján és órájában.

A Gondosóra programról részletes tájékoztató és regisztráció : ide kattintva érhető el!

 

Tájékoztató
a kutak vízjogi üzemeltetési/fennmaradási jegyzői engedélyezési eljárásáról

357088572_658142269682064_1474454356239478407_n

 

 

 

ÜGYFÉLFOGADÁS

 

   Tájékoztatás_hamu hulladék

 

 

 

honlapra